Українська
Увійти або зареєструватися
Товарів 0 на суму 0 грн.
Скрыть
ingalator.chief@gmail.com
617-031-500

Інгалятор від астми

Інгалятор від астми


Напад бронхіальної астми викликає контакт з подразником, емоційний стрес, холодний повітря та інше. Напад несе загрозу життю. Астма захворювання складна і потребує серйозного лікування.


Медицина не стоїть на місці, і зараз є можливість контролювати перебіг захворювання, виключити загострення хвороби.


Хороший ефект дає інгалятор від астми. Відбувається це від того, що за допомогою приладу для вдихання препарати доставляються прямо до вогнища запалення. Якщо ліки вводити внутрішньовенно, то препарат осідає у всіх органах, проходить через велику кількість судин, і впливає на печінку.


Під час нападу препарат повинен надавати швидке дію, і астма інгалятор сприяє цьому.


Зараз існує безліч різних інгаляторів. Кожен з них має свої плюси і мінуси.


Види інгаляторів при бронхіальній астмі:


Дозований порошковий інгалятор при астмі. Прилад містить лікарська речовина у вигляді порошку, розділеного на дози. Даний вид приладів легкий у використанні, і має високу ефективність. Недоліком є висока ціна.


Спейсер. Це металева або пластикова камера, приєднана до інгалятора. Дана конструкція відіграє роль клапана. Відкриття відбувається в момент вдиху. При видиху клапан закривається. Спейсер допомагає препарату проникнути глибоко в легені. Чудово підходить для діток, так як з його допомогою ліки проникає у вогнище запалення, незалежно від того, правильно дихає пацієнт, чи ні. Недоліком вважається розмір – він більше кишенькового інгалятора.


Дозований рідинної апарат для вдихання. Принцип дії полягає в розпилення аерозолю. Такий інгалятор надійний, простий і має адекватну ціну. Недолік цього приладу полягає в тому, що аерозоль потрапить у вогнище запалення, тільки за умови синхронного вдиху і викиду препарату. Аерозоль важче порошку і тому при розпиленні частково осідає в роті, а частково проковтується. Це потрібно враховувати при підборі дози.


Небулайзер при астмі


Небулайзер – це прилад для проведення вдихань. У небулайзере відбувається розщеплення лікарських препаратів на більш дрібні фракції. Вони бувають компресорними і ультразвуковими.


На відміну від кишенькових інгаляторів небулайзери більш громіздкі.


Останнім часом з'являється велика кількість портативних небулайзерів. Вони працюють від акумуляторних батарей, але в них висока вартість.


Але не можна призначення робити самостійно. Призначення робить лікар, після огляду і проведення діагностичних досліджень.


Найпоширеніший астма інгалятор, це Симбикорт Тубухалер. Його використовують і для купірування нападів і як підтримуючу процедуру. До його складу входять будесонид і формотерол.Глюкокортикостероїд для інгаляцій будесонид надає дію, знімає запалення дихальних шляхів. Частота небажаних ефектів дуже мала. Формотерол надає швидкий і тривалий ефект. Обидва активні речовини утилізуються в печінці і виводяться з сечею.


У вигляді дозованих аерозолів випускають глюкокортикостероїди, такі як беклазан і кленил. Ці препарати безпечні і застосовуються для лікування дітей віком від 4 років. Вони дають стабільний ефект. Для досягнення ефекту необхідно дотримуватися дозування правильно вдихати препарат.


Крім беклазана і кленила хороший ефект пролонгованої дії дає препарат інтал. У комплектацію з препаратом йде розпилювач-спинхалер. Спинхалер розпорошує суху речовину при вдиханні і доносить до бронхів. Тайлед дає схожий ефект.


Препарати стабілізують мембрани тучних клітин, роблять їх міцніше, і не дозволяють вивільнятися з них гістаміну. Ефект цих препаратів накопичувальний, і для стійкості повинно пройти не менше двох тижнів. Лікарського препарату застосовують стільки, скільки потрібно, а дія його продовжений.


Як правильно використовувати інгалятор при бронхіті:


Мундштук інгалятора необхідно утримувати в чистоті, а для цього потрібно його протирати чистою і сухою тканиною. Його не можна знімати з інгалятора. Флакон забезпечений індикатором, який показує залишок доз. Якщо фон індикатора поміняв колір, потрібно купувати новий, так як в тому залишилося всього 10 доз. Цифра нуль говорить про те, що флакон порожній, і потрібно починати новий.


Якщо при прийомі препаратів погіршується самопочуття, з'являються нудота і блювота, перебої в роботі серця терміново зверніться до лікаря. Лікар запропонує інший варіант приладу для інгаляцій.


Всі препарати, які лікують астму ділять на два типу: допоміжні та запобіжні. Зрозуміло з назви, що допоміжні препарати блокують симптоми, а запобіжні запобігають виникненню симптомів.


Інгалятор для астматиків допоміжного дії дає швидкий ефект, який настає через 20 хвилин, триває до двох годин, і полегшує симптоми. Щоб не сталося повторення симптомів, необхідно застосування запобіжних інгаляторів при астмі. Можна купити меш інгалятор, в якому немає обмежень по застосуванню специфічних ліків.


Запобіжним апаратом для процедури вдихання від астми потрібно користуватися щодня. Сприятливий результат наступає на восьмий день. Максимальний ефект настає через шість тижнів. Але якщо після цього не перестати користуватися інгалятором, стійкий ефект може зникнути.


В залежності від ступеня захворювання, деяким пацієнтам призначають поєднання допоміжних і запобіжних приладів для вдихання:
 

  • зняти ковпачок інгалятора;
  • взяти прилад так, щоб червоний дозатор був внизу. Слід повернути дозатор до упору в одному напрямку, а потім в іншому. Під час маніпуляцій повинен бути чутний щиглик. Не можна тримати дозатор за мундштук;
  • зробити глибокий вдих у бік;
  • мундштук щільно обхопити губами і зробити сильний, глибокий вдих. Вдих здійснюють через рот;
  • видих проводиться після видалення з рота мундштука;
  • якщо призначено приймати більше однієї дози, всі маніпуляції повторювати необхідну кількість разів;
  • щільно закрутити ковпачок;
  • прополоскати рот і не ковтати воду.
     

00.00.0000 12.00