Українська
Увійти або зареєструватися
Товарів 0 на суму 0 грн.
Скрыть
ingalator.chief@gmail.com
617-031-500

Інгаляції при бронхіті

Інгаляції при бронхіті

Хвороба нікого не радує, особливо якщо це не банальна застуда, а щось більш серйозне. А якщо це бронхіт, то він вимагає тривалого і серйозного лікування. При лікуванні бронхіту зазвичай призначають вдихання лікарських препаратів. Респіраторна терапія займає одне з перших місць. І це пов'язано з тим, що лікування мед препаратами чудово поєднується з інгаляціями.

   

Переваги інгаляції при бронхіті:

  • швидке всмоктування ліків в органи дихальних шляхів;
  • висока концентрація мед препаратів в осередку ураження;
  • лікарські засоби швидко надходять в бронхи і легені.

Інгаляції при бронхіті сприяють виведенню мокротиння, що сприяє швидкому одужанню. А це звільняє дихання, і сприяють швидкому одужанню. Вдихання можна проводити і вдома і при лікуванні в умовах стаціонару. Ці вдихання можна проводити з мед препаратами, настоянками трав, аромотерапевтическими добавками.

Інгаляції при бронхіті небулайзером

 

В умовах стаціонарного лікування процедури ведуться за допомогою ультразвукового або компресорного інгалятора. Небулайзер добре мати вдома людям, страждаючим такими захворюваннями як: бронхіт, трахеобронхіт, ларингіт та інші захворювання ВДСП. Інгаляції небулайзером можна проводити із застосуванням трав'яного настою або аромотерапевтическими засобами. У небулайзере відбувається розщеплення лікарських засобів під впливом ультразвукових хвиль або потоку повітря, що має певний напрям. Розщеплені частинки перетворюються в аерозоль.

Така процедура показана людям різних віків від малюків до літніх пацієнтів. Процедура вдихання лікарських препаратів у вигляді аерозолю набагато ефективніше, ніж інші процедури. Лікарський препарат заливають в спеціальний стаканчик, приєднують трубку. На кінці трубки маска або мундштук. Маску використовують для маленьких пацієнтів, а мундштук для старших пацієнтів.

Аерозоль не обпікає слизову, впливаючи на хвору область.

Інгалятор після кожного використання необхідно промити і просушити, щоб він не став розповсюджувачем інфекції.

Якщо для вдихання використовують готові розчини, їх потрібно помістити в ємність, і включити небулайзер. Якщо ж лікарський засіб потрібно змішувати з іншим препаратом, це потрібно робити обов'язково у відповідності з інструкцією. Препарати дозують за допомогою шприца і піпетку.

Для інгаляції при бронхіті небулайзером застосовують мед препарати:

  • Атровент – бронхорозширюючий препарат, виводить мокротиння та полегшує перебіг хвороби;
  • Генсальбутамол – розріджує і виводить мокротиння, при гострому бронхіті використовують 3-4 рази, при стабільному перебігу хвороби 1-2 рази;
  • Беротек – використовується при гострому бронхіті. Для процедури потрібно використовувати 1-2 мл розчину. Циклічність застосування залежить від стану хворого;
  • Хлорофіліпт розводять 1:10 і на одну інгаляцію використовують 3-4 мл Інгаляції проводять 3-4 рази на день;
  • Сульфат магнію полегшує дихання, дозування з фіз розчином 1:2 на процедуру;
  • Лазолван для інгаляцій, відхаркувальний препарат. Циклічність 1-2 рази. На процедуру йде 3-4 мл;
  • Флуомицил використовують при в'язкої мокротинні. Не можна використовувати при сухому кашлі. Періодичність вдихань – 2-3 рази на день, необхідно 3-4 мл;

Інгаляції при бронхіті в домашніх умовах

При відсутності небулайзера можна проводити парові інгаляції при бронхіті в домашніх умовах. Інгаляції парою при бронхіті у домашніх умовах можна виконувати двома способами. При першому варіанті використовують каструльку з водою, в яку доданий трав'яний настій. Воду потрібно нагріти до кипіння, а потім, схилившись над нею і накрившись рушником вдихати пари над каструлею. Пар вдихають через рот і видихають через ніс.

В іншому випадку на ніс киплячого чайника надягають лійку з обрізаним кінчиком і вдихання здійснюють через неї. При виконанні процедури потрібно дотримуватися заходів обережності, щоб не отримати опік слизових оболонок.

Для парових інгаляцій використовують відвари лікарських трав:

  • Листя евкаліпта 20 г +сік каланхое 5 м + 0,5 літра окропу, настоювати 1 годину. Інгаляції проводять 2-3 рази на добу. Перед початком процедури настій підігрівають.
  • Корінь солодки 15 м + 15 г ромашки +15 г шавлії + 15 г низки + 15 г листків евкаліпта. Суміш подрібнити і залити 0,5 літра окропу, дати настоятися в термосі дві години. Вдихання проводять протягом 10 хвилин, 3-4 рази на день.
  • Соснові бруньки 30 г + ромашка 30 г + 0,5 літра води потрібно настоювати близько години. Процедуру проводять 2-3 рази на добу за 10-15 хвилин.

Існує велика кількість лікарських трав, які використовують при лікуванні бронхіту. Перерахуємо найбільш ефективні:

  • мати-й-мачуха;
  • шавлія;
  • листя малини;
  • цвіт бузини;
  • трава материнки;
  • насіння фенхелю;
  • м'ята перцева;
  • квіти липи;

Тільки парові інгаляції можна робити, якщо у людини немає алергії. Інакше процедури додадуть неприємностей і шкоди. Трав'яні інгаляції рекомендується чергувати з сольовими або содовими.

Ефект від вдихань великий. При розщепленні лікарського препарату в аерозоль, виходять частинки різної величини. Великі частинки осідають в органах дихання. Більш дрібні проходять в нижні дихальні шляхи, бронхи і альвеоли.

Які види інгаляторів існують:

Кишеньковий порошковий інгалятор. В ньому знаходиться лікарський препарат, розділений на дози. При вдиху порошок потрапляє у ВДП. Застосовується він при звичайному бронхіті. Такі інгалятори безпечні у використанні, так як у ньому не використовується фреон.

 Кишеньковий рідинної інгалятор. У ньому аерозоль утворюється при випуску з балончика фреону. Застосовують при обструктивному бронхіті. Але бронхи від слизу він не очистить.

Інгалятор ультразвуковий. Аерозоль виходить під впливом ультразвукових коливань. Процедура проводиться через маску.

Компресорний небулайзер. В ньому рідина перетворюється на аерозоль за допомогою компресора. Даним видом небулайзером можна проводити інгаляції при хронічному бронхіті, при гострому бронхіті, при обструктивному бронхіті і при бронхіальній астмі.

При гострому обструктивному бронхіті роблять інгаляції через небулайзер компресорним. Для новонароджених застосовують повітряний небулайзер. Для дітей віком від двох років інгаляцію проводять за допомогою мундштука.

Як правильно проводити інгаляції:

  • не Можна їсти за 1,5 години до процедури;
  • Після процедури не виходьте на вулицю і не їсти протягом години;
  • Препарат, який зберігають у холодильнику, потрібно прогріти до кімнатної температури;
  • небулайзерах не можна використовувати маслянисті речовини;
  • Курс лікування призначає лікар.

Але, в сім'ї, в якій є часто хворіє дитина бажано отримати інгалятор небулайзер.

 


00.00.0000 12.00