Українська
Увійти або зареєструватися
Товарів 0 на суму 0 грн.
Скрыть
ingalator.chief@gmail.com
617-031-500

Як вибрати небулайзер?

Як вибрати небулайзер

Дуже часто при лікуванні респіраторних захворювань використовують інгаляції. Чому саме інгаляції? Цей метод більш дієвий, ніж таблетки і уколи. Він дозволяє впливати на зону захворювання – слизову носа, горла або бронхи. Та й ефект від процедури настає швидко.

З давніх часів і до наших днів дійшов метод парової інгаляції. Багато хто і зараз при застуді, дихають гарячою парою над каструльками. Але цей тривіальний спосіб протягом багатьох років удосконалився і в результаті удосконалень вийшов прилад для інгаляцій.

Небулайзер як вибрати – прочитати нашу статтю і порадитися з лікарем.

Що собою представляє і як вибрати небулайзер?

Небулайзер – портативний прилад для виконання вдихань. Назва його походить від латинського слова «nebula», яке в перекладі означає хмара або туман. При його сприянні медичні препарати, що розщеплюються і стають аерозолем.

Небулайзер, незамінний прилад при лікуванні ВДП і простудних захворювань. Засіб, розпорошену інгалятором впливає на вогнище запалення, сприяє одужанню і не викликає побічних ефектів.

Інгалятор надає і косметичну дію:

  • чистка організму – видалення шлаків з організму;
  • сприятливу дію на систему кровообігу;
  • покращують колір обличчя.

За допомогою небулайзера можна лікувати майже всі запальні захворювання:

  • ларингіт;
  • фарингіт;
  • риніт;
  • бронхіт;
  • бронхіальна астма.

Небулайзер можна застосовувати для всієї родини.

Всім відома прописна істина, що здоров'я не купиш, але прилад для поліпшення здоров'я можна купити. І тут виникає питання, який інгалятор вибрати.

Спочатку про те, що входить в комплектацію приладу:

  • маска для дорослих і дітей;
  • мундштук для глибокого проникнення аерозолі;
  • спеціальні канюлі для носа;
  • змінні фільтри;
  • 3 пістона для зміни режиму інгаляції

Режими, що встановлюються за допомогою пістонів: А – розподіл частинок лікарських препаратів до розміру 5-10 мкм. Використовується для лікування верхніх дихальних шляхів; В – частинки складають 3-5 мкм, застосовують при лікуванні бронхіальної зони; З – частинки мають розмір близько 0,5 мкм і досягають альвеоли легенів.

Задумавшись про те, як вибрати небулайзер, потрібно пам'ятати про те, що і у нього є протипоказання.

Протипоказання для застосування інгалятора:

  • гіпертонія III ступеня;
  • наявність легеневих гігантських каверн;
  • дихальна недостатність III ступеня;
  • індивідуальне несприйняття лікарських засобів;
  • кровотеча з носа;
  • проблеми серцево судинної системи;
  • спонтанний пневмоторакс;
  • висока температура;
  • порушення мозкового кровообігу.

Види інгаляторів.

Небулайзери мед препарати перетворюють в аерозолі, і мають кілька видів, за способом перетворення ліки в аерозоль. Діляться прилади для вдихання на ультразвукові, компресорні, мембранні і парові.

Ми розповімо про те, які бувають види інгаляторів, про достоїнства і недоліки кожного, щоб ви могли зорієнтуватися, як вибрати інгалятор. І найкращим буде той небулайзер, який підійде за всіма параметрами.

Інгалятор паровий

Раніше як парового інгалятора застосовували каструльку з гарячою водою і рушник. Його модернізували, і це став чайник і паперова або пластикова воронка. Через цю воронку дихали гарячим паром. Але дітям робити такі інгаляції дітям дуже небезпечно, можна отримати опіки слизової і шкіри дитини. Інноваційні парові апарати мають пристрій для регулювання подачі пари і його температури. І у його комплектацію входять кілька насадок і дитяча теж.

Паровим інгалятором роблять процедуру вдихань при кашлі, нежиті. І ще зміцнюється імунітет і збільшується опірність індивідуума шкідливим умовам. Парові прилади широко застосовуються в косметології. Але в нього суттєві протипоказання: висока температура тіла пацієнта. Не всі лікарські засоби зберігають лікувальні властивості, більшість з них руйнуються і пацієнт не отримує потрібні інгредієнти. Ще є ризик погіршити захворювання.

Ультразвуковий інгалятор

Його принцип дії заснований на перетворення рідких лікарських препаратів в туман, за допомогою ультразвукових коливань. Такі інгалятори мають велику ефективність. Вони працюють безшумно і вони компактні, не займають багато місця. Багато з них працюють від акумуляторів, і їх можна використовувати в будь-яких умовах: в дорозі, на відпочинку. Вони легкі і безпечні, відмінно зарекомендували себе в лікуванні дітей.

Але й у них є ложка дьогтю. При використанні ультразвуку руйнуються гормональні препарати, відхаркувальні і антибіотики. Але в них можна розпорошувати ефірні масла і відвари лікарських трав. Останні повинні бути добре відфільтровані. Зауважимо, що про можливість використання тих чи інших препаратів, необхідно ознайомитися в інструкції. До ложці дьогтю можна віднести і те, що при користуванні такими приладами необхідно додатково використовувати гелі, ємності для мед препаратів.

Процедура інгаляції з небулайзером триває близько 15 хвилин. Все це час лікарський аерозоль розпорошується по запалених слизових. Витрата ліки складає 1мл в хвилину.

Компресорний небулайзер

Струменевий інгалятор, має невелику схожість з ультразвуковим приладом, але більші габарити і більшу вагу. Працює шумно, так як його основа компресор, який створює потік повітря. Прекрасно зарекомендував себе в домашніх умовах. Прилад надійний і доступний за ціною для багатьох категорій користувачів.

Прилад розпорошує будь-які лікарські засоби, не руйнуючи їх. Універсальність пристрою полягає ще ів тому, що у нього немає вікових обмежень, можна використовувати і для новонароджених і літніх людей. Для зняття нападів астми компресорний апарат підходить, тому що інгалятор даного типу виробляє дрібнодисперсні хмари з лікарських засобів, що проникають в саму глибину запального вогнища.

Мембранні небулайзери

Інше його назва – сітчастий, електронно-сітчастий або МЕШ-інгалятор. Це пов'язано з тим, що в його конструкції є пластина або мембрана має багато дрібних отворів. Наявність цих отворів і дозволяє створювати аерозоль. При його використанні витрачаються мінімальні дози ліків.

Прилад компактний, легкий, безшумний, споживає малу кількість електроенергії і ліків. Можна використовувати акумулятори.

До недоліків відноситься його висока вартість і вимоги по догляду. Після роботи мембрану потрібно промивати і просушувати, в іншому випадку апарат вийде з ладу.

Вирішувати небулайзер який вибрати будете ви, ми тільки ознайомили з їх робочими характеристиками.


00.00.0000 12.00