Українська
Увійти або зареєструватися
Товарів 0 на суму 0 грн.
Скрыть
ingalator.chief@gmail.com
617-031-500

Як вибрати тонометр?

Як вибрати тонометр?

Як вибрати тонометр, щоб він служив людині, а не став марною тратою грошей. Спочатку з'ясуємо, являє собою тонометр, і для чого він потрібен. А служить він для вимірювання артеріального тиску хворого, і називається сфигманометр. У його комплектацію входить манжетка, яка одягається на руку хворому і манометр. Манжетка наповнюється повітрям, а манометр робить заміри тиск повітря в ній. Хвороба гіпертонія - це «тихий вбивця». Тому що багато людей, що мають підвищений тиск, його не відчувають і не йдуть в лікарню. І раптово гинуть. Тонометр в будинку потрібен як спосіб профілактики і лікування при гіпертонічній хворобі.

 

В родині, де є люди з серцево судинними захворюваннями, цей маленький прилад, життєво необхідний. Початком лікування гіпертонічної хвороби є звичка регулярно міряти тиск. У комплектацію апарату механічного входить манжетка, надевающаяся на руку хворому і манометра. Манжета наповнюється повітрям, а манометр міряє тиск повітря в манжеті.

 

Перейдемо до питання щодо вибору тонометра. Як правильно вибрати тонометр? Який тонометр вибрати: механічний або автоматичний?

 

 

   Має місце теорія про те, що тонометри механічні недорогі. Але супер хороший механічний тонометр коштує дуже дорого. Його  принцип дії передбачає взаємодію двох людей – хворого і лікаря. Якщо пацієнт сам буде собі міряти тиск, то може      допускати неточності:

  •  нагнітати в манжетку зайве кількість повітря;
  •  дуже швидко або дуже повільно випускайте повітря з манжетки.

 

А ці помилки плюс неточність самого апарата не дозволять зробити точні вимірювання. І якщо у вас немає компетентного напарника для того, щоб міряти тиск, то вибирайте сучасний електронний тонометр. Всі вони влаштовані так, що ви легко виконайте вимірювання самостійно і досить точно.

 

Як вибрати апарат для вимірювання тиску?

 

Як вибрати апарат для вимірювання тиску, що б він коштував недорого, був простий у використанні, та ще й роз'яснення міг давати? Електронні апарати для контролю артеріального тиску, у свою чергу, поділяються на автомати і напівавтомати.

 

Автомати всі дії виконують самостійно, і видають результати. У середовищі автоматичних приладів є свій поділ: з манжетою на плече,з манжетою на зап'ясті. Апарат з манжетою на зап'ясті легкий і компактний, дає можливість робити заміри, не роздягаючись. Це дуже зручно в дорозі, на прогулянці, для вагітних жінок і спортсменів. Рекомендовані людям, віком до 40 років. Але у нього є протипоказання. Таким апаратом не варто вимірювати тиск у діабетиків і склеротиків. У цієї категорії хворих периферичні судини мають слабку пульсацію.

 

Для них найкращим варіантом буде манжета на плече. З'явилися спеціальні апарати для вагітних жінок. Ці прилади дають можливість визначити у жінки схильність до токсикозу. Тонометри високої якості можуть мати похибку ±3 мм рт. ст. і клінічну валідацію. Валідація означає, що клас точності апарату випробувано на людях. Процедура випробування обов'язкова при виготовленні лікарських засобів. Кращий електронний тонометр дозволить вирішити проблеми:

 

  • наявність індикатора аритмії -покаже спец значком;
  • пам'ять про останні вимірах - зручно для контролю;
  • автоматичний розрахунок середнього при аритміях;
  • кнопки з підсвічуванням;
  • великі, добре видимі цифри дисплея;
  • спеціальна манжета для дуже повною руки;
  • голосовий вихід для слабо чують пацієнтів;
  • коментарі результату, відповідно до рекомендацій ВООЗ;
  • наявність адаптера в комплекті.

 

Важливі поради

 

Не варто економити на здоров'ї пацієнтів старшого віку, придбайте їм автоматичний апарат, який самостійно проведе вимірювання, та до того ж і дасть коментарі.

Тиск змінюється при кожному скороченні серця, тому вимірювання слід робити чітко, згідно з інструкцією. 

Перед процедурою контрольних замірів тиск слід стабілізувати протягом 10 хвилин. Манжету потрібно надіти чітко на рівні серця, незалежно від того, чи вона на зап'ясті або плечі.

 

Щоб манжета була рівномірно притиснута до руки, намагайтеся застебнути її навскоси. Під час процедури вимірювань хворий повинен сидіти тихо і спокійно. Якщо тонометром буде користуватися великий або огрядний чоловік, потрібно звернути увагу на манжету, може бути йому стандартна манжета не підійде. Тоді доведеться купувати збільшену манжету.

 

Тонометри для вимірювання тиску на пальці дають самі неточні дані. Ними не слід вимірювати тиск людям, що мають проблеми з серцем.

 

Людям старшого віку радимо користуватися апаратами з плечової манжетою. На плечі судини крупніше і можна краще розрізнити пульс і протягом крові. Для літніх пацієнтів рекомендуються прилади автомати , так як при користуванні напівавтоматичним і механічними тиск може підвищитися при накачуванні манжети грушею.

 

Перед вами постало питання тонометр як вибрати?

Перед покупкою апарату для вимірювання артеріального тиску проконсультуйтеся з лікарем або фахівцем в аптеці. Хворі з тахікардією повинні користуватися спеціальним тонометром. У ньому вимірювання проводиться три рази і вираховується середній показник.

 

Автоматичні апарати мають підвищену чутливість, і при нерегулярному пульсі вимірювання можуть бути менш точними, а, отже, хворим з аритмією потрібно купувати спеціально розроблений для них тонометр.

 

Такі моделі забезпечені індикатором аритмії. Під час вимірювання на дисплеї такого приладу може з'явитися значок, що попереджає про аритмії. В цьому випадку вимірювання потрібно повторити. Пацієнтам зі слабким пульсом рекомендується користуватися автоматичним тонометром з системою інтелектуальної логіки. Цей прилад самостійно вибирає оптимальну формулу розрахунок. Це робить можливим робити вимірювання при слабкому і нерегулярному пульсі, по обчисленню середніх значень.

 

Як правильно вибрати тонометр? На це питання немає однозначної відповіді. Всі моделі досконалі і виконують точні вимірювання. Вибір залежить від того, хто буде користуватися апаратом – молодий пацієнт або літній, а може вагітна жінка.

 

Сучасні електронні тонометри прості у використанні, точні і надійні в роботі.


00.00.0000 12.00